“Onbekend” maakt “Onbemind” maar is dat wel zo??

We wakkeren het vuurtje maar eens aan, nadat we aantal jaren geleden de eerste ontwerpen hebben laten zien. Hebben we veel positieve reacties ontvangen en diverse gesprekken gevoerd.

Alleen blijft de vraag wel achter want men wil iets tastbaars, men wil varen!

Als laatste reactie van de geintresseerde klant is dan regelmatig de opmerking:  Zeer mooie lijn, geen 13 in een dozijn, schitterend ontwerp, stoer, elegant enz enz enz maar….

*** te risicovolle investering voor mij, is mij te onbekend en er vaart er nog niet één we kunnen niet proeven***

Vastbesloten ga ik de uitdaging aan om via het “built by” concept motor yachten op de markt te brengen.

Onder de naam TOPLINE OFFSHORE YACHTS “built by” in de range van 32ft tot 78ft of te wel van ca 9,5 mtr tot 24mtr

Zeer luxe stoere zeegaande motoryachten die eventueel kunnen droogvallen. Deze luxe yachten zijn uit te voeren als waterverplaatser met 1 of meerdere motoren te denken valt aan een hybride motoropstelling.

Voor meer snelheid kunt u denken aan motorisering met IPS of waterjet aandrijving de Offshore Yachten zijn dan in zeewaardig aluminium uit te voeren.

Quality before Quantity is ons streven

Design BY Topline en BUILT BY de werf die we samen kiezen.

Een geschikte sterke combinatie voor u als opdrachtgever passend binnen het budget en planning. Hierdoor kunnen we snel schakelen, zeer korte lijnen ( u, ik en de projectmanager van de werf) en zijn ook minder gevoelig voor levertijden.

In de stelling “Onbekend maakt Onbemind” is het niet geheel onbelangrijk te noemen dat:

  • De belangrijke vaareigenschappen komen toe aan diegene die het lijnenplan ontwerpt.

Samen met u als klant werken we een standaard indeling of een naar uw wens ontworpen indeling uit. Waarbij de hydrostatische gegevens niet verloren gaan voor een perfect onderwaterschip met bijbehorende vaareigenschappen!

m.a.w. maakt onbekend wel onbemind??

Het is de “bekende” werf die de sleutels overhandigd bij de overdracht aan u als opdrachtgever, ook al is het vaak een geassembleerd yacht!

Wat de meeste klanten niet weten is dat veel werven fases in het voor traject en de bouw uitbesteden zoals :

  • 3D visualisatie; ontwerp; engineering, cascobouw; stralen; schilderwerk; interieur; scheepsstoffering; teakdekken; techniek en electra; motorinbouw; buiskappen; RVS railingwerk enz enz

Noem mij 1 werf die pretendeert alle disciplines te bezitten….. ik ken ze niet

Wij verzorgen, waar we al jaren goed in zijn de 3D visualisatie, het complete ontwerp, engineering en leveren het CNC gesneden stalen en/of aluminium snij/bouwpakket aan de cascobouwer die voor de werf gaat bouwen.

Sinds 1993 ben ik werkzaam in de jacht- en scheepsbouw en ben nooit in deze hoedanigheid op de voorgrond getreden. Vanaf mijn hand zijn meer als honderd casco’s gemaakt, gebruik maken van het ontworpen lijnenplan.

Vele “bekende werven” met hun modellen zijn de afgelopen jaren beoordeeld via vaartesten in o.a. de Waterkampioen, Motorboot of andere watersportbladen en nimmer was er kritiek op de vaareigenschappen!

De niet genoemde “bekende” in de stelling is eigenlijk de persoon of werf die de uiterlijke kwaliteit en afwerking levert. Laat ons samen op stap gaan naar die “bekende” werf waar we ons prettig bij voelen om uw type Offshore droom yacht te realiseren die past binnen uw wensenpakket en budget.

Of het nu gaat om de totale bouwprijs van een specifiek Offshore type van ca 200.000,- euro of ca  4.000.000,- euro  en meer… de vaareigenschappen zullen wederom door de watersport bladen verschoont blijven van kritiek.

Uw investering zal waardevast blijken te zijn door onze schitterende limited edition designs met uitmuntende vaareigenschappen.

Het ontwerp, uw wensen,  gebruikte onderdelen , componenten , systemen, materialen, afwerking, budget en de “bekende werf” bepaald tezamen uw gedroomde TOPLINE OFFSHORE kwaliteits yacht met bijbehorend prijskaartje!

Wij hebben onze naam eraan verbonden en onze slogan is :  quality before quantity.

Zoals mijn oude werkgever Dick Boon van Vripack mij ooit vertelde : niet alleen een BMW rijdt op 4 wielen, een Lada ook!

Wij kunnen alle type modellen uitwerken naar uw wens. Informeer naar de mogelijkheden om te varen in een TOPLINE OFFSHORE YACHT “built by”  

Mag ik u uitnodigen voor de eerste stap richting uw droom yacht?